Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Суперфиция
Публикувано Автор Стамен
Подписъл съм договор за суоерфиция, който е изтекъл септември 2008г.Обекта е покрит,но не е завършен на 100%. В предварителния договор има голяма сума, като обезшетение при неизпълнение на договора.Въпросът ми е : 1-Да водя ли дело за обезшетение или за разваляне на суперфицията след като е изтекла близо година след края на договора.
Предварително благодаря за съвета.
|
RE: Суперфиция
Публикувано Автор Hi_tide
Вие сте типичен случай за казус, който не може да бъде решен по интернет.

И двете възмобности са добри в зависимост от това дали строителят има пари да Ви плати, дали ще ви плати, дали ви трябва строежа и какво значи "изтекъл". Досещам се, че другата страна е във забава и при сегашното положение с финансовата криза Ви е по-изгодно да си вземете парите.

Но дали ще можете,т.е. дали тези суми са събираеми или строителят е подгонен от още такива като Вас - кредитори?

Т.е. въпросът не е толкова правен колкото фактически или по-точно правно мнение не може да бъде дадено без факти.
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.