Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Постановление
Публикувано Автор Райчо Каракостов
Искам да питам.Станало е измама с имот.Полицията доказва че има измама.Но прокурора отказва да образува наказателно произвотство поради истекла давност.Сезирах главният прокурор и поисках да ми беде отговорено ИМА ИЛИ НЯМА престъпление тъй като за мен е важно. Затова питам и Вас Какво значи истекла давнос след като престъплението е на лице.И прав ли сам да искам това и могат ли да ми откажат.
|
RE: Постановление
Публикувано Автор Райчо Каракостов
Благодаря за отговора. Но мен ме интересува прокурора може ли да напише има или няма престъпление.Тъй като в съдебно заседание това ще ми е важно.
|
RE: Постановление
Публикувано Автор Hi_tide
Здравейте,

Най-вероятно ще ви откажат. Изтекла давност означава, че е минало твърде много време от извършване на престъплението и престъпникът не може да бъде наказан, защото може да се е поправил през това време. От измамаиа има потърпевши и те могат да си търсят правата по съдебен ред в граждански процес.

Престъпление има, но наказание няма в случая. Естествено прокуратурата може да образува производство и да събере доказателства, но те знаят, че адвоката на подсъдимия ще се позове на давност и ще отиде на кино целият им труд. Може би искат да свършат по-полезна работа през това време.
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.