Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Трудов договор, противоречащ на морала
Публикувано Автор Marin Dimov
MODIFIED:
Тр.договор,противоречащ на морала действителен ли е ?
Подборът при съкращаване на щат право или задължение е ?
Възнагражденията за платен годишен отпуска влючват ли и равностойността на натуралното възнаграждение ?
Възможно ли е възстановяване на давностен срок за трудов спор,пропуснат поради уважителни причини ?
Допустимо ли е със закон или указ на МС да се изключи приложението на съдебния контрол върху ИЗБОР по чл 87 ?
|
RE: Трудов договор, противоречащ на морала
Публикувано Автор Росица Чолакова
Редно ли е? Титуляра е в майченство и се водеше управител, но нейната заместничка от 1 март е директор. т.е. Титулярката не е уведомена за промяната на длъжността.Това означава ли , че след майченството тя ще е съкратена/титулярката/ ?
|
RE: трудово право
Публикувано Автор emil
Здравейте,
Казвам се Емил Хаджиев учител по английски език в ОУ- с.Барутин. На 22.06.2009 ми е връчена заповед за дисциплинарното наказание-предупреждение за уволнение след което същото го внесох веднага в районен съд Девин за обжалване.10 дена след завеждане на делото ми беше връчено предизвествие за уволнение.Въпросът ми е следният: законосъобразно ли е след като вече тече дело по дисциплинарното наказание Директорът да предприема следващи адмистративни действия преди съда да се е произнесъл по горе посоченото наказание?
|
RE: трудово право
Публикувано Автор Yanislava
Zdraveite,

Kazvam se yanislava ivanova.

molq da mi pomognete da napisha milba do raionen sad-varna.

sluchaqt e takav- rabotih v firma ot koqto me osvobodiha ,no ne sa mi platili zaplatite za mai i uni. na dogova pishe che zaplatata se dava na karaq na meseca za preden izraboten takav.poineresuvah se i razbrah che trqbva da pusna milba do sada za da mi nasrochat delo za da mi dadat bivshite rabotodateli zaplatata,prinuditelno

ako mojete da mi pomognete molq , otgovorete mi za da vi pratq podrobnosti ili skeniran trudoviqt si dogovor.

Blagodarq predvaritelno
|
RE: RE: трудово право
Публикувано Автор Деян Йотов
Моят съвет е преди да предприемате подобни правни действия които вероятно ще ви отнемат време и средства (т.к. сама в съдебно заседание няма да се справите нещата не са толкова прости) е да се обърнете към инспекция по труда към която да сигнализирате за проблема и те да разпоредят проверка и ще ви окажат необходимо съдействие!
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.