Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Нотариална покана
Публикувано Автор Радослава
MODIFIED:
Здравейте,
Имам следния проблем:става въпрос за строителство. Сградата е построена, но има забава от наша страна, но ен по наша вина, а по вина на ЧЕЗ. Трябва да напиша една нотариална покана, с която да обясня на ответната страна, че не може да си прихваща от дължимите ни суми неустойки, на които даже няма право.
Моля, помогнете, благодаря предварително
|
RE: нотариална покана
Публикувано Автор Деян Йотов
т.е. искате да го предупредите за евентуално разваляне на договора или решеване на спора евентуално пред съдебен орган!?
Или просто питате каква е процедурата за отправяне на нот. покана!?
|
RE: RE: нотариална покана
Публикувано Автор Радослава
Ами ситуацията е следната: ние сме от страна на строителя. Обектът е построен. Обаче изпаднахме в забава заради ЧЕЗ. Собственикът ни дължи още 10% от продажната цена на апартамента и ни е изпратил едно уведомление, че претендира лихви и прихваща от тях въпросните 10%, което няма как да стане, защото ние не сме изпаднали в забава по наша вина. Това ми е проблемът.

Благорадя!
|
RE: RE: RE: нотариална покана
Публикувано Автор Деян Йотов
Нотарилната покана няма друго действие освен да уведоми отсрещната страна за евентуални предстоящи действо и подканване за разрешаване на спора в противен случай би се стигнало до съд!
Вие предполагам имате договор за строителсво който урежда подобни обстоятелства. Така че взимате си юристконсулта и си правите среща с клиента! Ако не отвате на съд!
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.