Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Ограничен достъп до имот
Публикувано Автор Райчо Каракостов
Искам да питам някой:Сопственик съм на имот но по знаини и незнаини причини има още един собственик. В момента водя дело за провъзгласяване ништожноста на Нот.му акт.Тъй като същият е съставен противозаконно.Но за съжаление преди месец въпросният човек влиза през съседен имот и струпва 20-кубика земна маса на портала ни.В момента нямам достъп до имота си.Какво да направя.
|
RE: Ограничен достъп до имот
Публикувано Автор JS
ЗДРАВЕЙТЕ,ИМАМЕ ПОДОБЕН СЛУЧАЙ-СОБСТВЕНИКЪТ НА ПЪРВО МЯСТО НА ПЪТ ЗАГРАЖДА МЕСТОТО ТАКА,ЧЕ НИ ЗАТВАРЯ ВЪЗМОЖНИЯ ПЪТ ЗА ДОСТЪП ДО НАШЕТО МЕСТО,А В МОМЕНТА ИМА ПРИДВИЖЕНО ДЕЛО ЗА ОСПОРВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ НА ИМОТА МУ,В ТОВА ЧИСЛО ВЛИЗА И ВЪПРОСНИЯ ПЪТ,КОЙТО Е И ПРЕДВИДЕН КАТО ОБЩИНСКИ ПЪТ В НОВИЯ ОУП НА ГР.ВАРНА.КАКВИ МЕРКИ ДА ПРЕДПРИЕМЕМ ЗА СПРЕМ ПОСТАВЯНЕТО НА ОГРАДА ПОНЕ ДО ИЗЯСНЯВАНЕТО НА ГРАНИЦИТЕ И СЕРВИТУТНОТО ПРАВО НА ПЪТ ОТ СЪДА.
|
RE: Ограничен достъп до имот
Публикувано Автор Деян Йотов
Чл. 109.от Закона за собствеността казва: Собственикът може да иска прекратяване на всяко неоснователно действие, което му пречи да упражнява своето право
|
RE: RE: Ограничен достъп до имот
Публикувано Автор Райчо Каракостов
Благодаря: Но от кой да поискам да изпълни този чл.109. Като полицията дори ме кара да потпиша протокол да не мистя земята.
|
RE: RE: RE: Ограничен достъп до имот
Публикувано Автор Деян Йотов
Ами от въпросният ваш "съсобстврник" който ви е причинил това неудобство!
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.