Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Нотариален акт
Публикувано Автор Райчо Каракостов
Искам да питам. Ако в един нотариален акт не отговаря номера на личната карта,и датата когато е издадена,същият валиден ли е. Същата лична карта е представена и при молба за вписване на законна ипотека.
|
RE: Нотариален акт
Публикувано Автор Angelina
Притежавам жилище наследено от моите родители ,които са покоиници от1993 год.По удостоверение наследници и по закон, аз съм единстжен наследница на имота.Нужно ли е да сменям нотариалния акт на мое име или е валиден този на името на покоиния ми баща?От 2000год. живея със съпруга си в това жилище.Имаме и син от съвместния ни брак които йивее в чужбина.Кой наследява имота след моята смърт?Дали само синът ми или трябва нещо да се направи допълнително като завещание?
|
RE: Нотариален акт
Публикувано Автор Hi_tide
http://www.lawsbg.com/forum/index.php?topic=1183.0
|
RE: Нотариален акт
Публикувано Автор Penka
Купих офис на първи етаж от 4 етажна сграда! Подадох проект в общината за смяна от офис вав фризуорски салон и се оказа , че в общината това не е офис,а апартамент?????? В НА,данъчно, кадастър е офис !! В първият НА , строителят продава ОФИС !!В този НА има посочена обяснителна записка от архитекта за продавания имот, която предполагам описва , че това е ОФИС!? НА е от 2002 г. Нотариуса каза, че не пази нищо от това дело?? Кой е длъжен да пази тази записка??
|
RE: Нотариален акт
Публикувано Автор Поли
Ако в един нотариален акт не отговаря номера на личната карта,и датата когато е издадена,същият валиден ли е.

Освен със собствено, бащино и фамилно име - гражданите се идентифицират и с ЕГН. Ако няма проблеми там- нищо му няма на НА.

Другояче стои въпроса, ако самата лична карта е неистинска. Влезте в сайта на НОИ и направете справка по ЕГН на лицето, за да видите дали има съвпадение в данните от сайта и тези в НА.
|
RE: Нотариален акт
Публикувано Автор Деян Йотов
Ами принципно има логика ако вписващият (т.е. Нотариалният служител) е действал на принципа copy - paste! Но разбира се има вероятност и вече картата да не е валидна ако лицето си е издало нова поради множество причини: смяна на адрес, изтекла валидност и др.
|
RE: Нотариален акт
Публикувано Автор Райчо Каракостов
По номера на личната карта в саита на м.в.р исписва невалидна. ако е техническа грешка защо и в нотариалният акт е същото.Няма логика двапати да се бърка.
|
RE: Нотариален акт
Публикувано Автор Деян Йотов
Тази лична карта валидна ли е била към момента на съставяне на Нотариалният акт и вписването на ипотеката! Т.е. съществувал ли е документ за самоличност с такъв номер или е допусната технияеска грешка!?
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.