Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
охранителна дейност
Публикувано Автор Райчо Каракостов
Може ли охранителна фирма да сключи договор за охрана на спорен имот,за който се води гр.дело за собственост.Бил ли е длъжен възложителя да съобщи това на фирмата охранител преди да сключи договора. В момента ми е забранен достъпа до собственият ми имот,независимо че притежавам нотариален акт.
|
RE: охранителна дейност
Публикувано Автор Деян Йотов
Според мен нещо цитирате погрешен член от ГПК!
"Чл. 249. Съдът обезсилва постановеното от него решение, ако преди влизането му в сила страните заявят, че са се спогодили и молят да се прекрати делото."
И нещо съвсем се оплетоха нещата!
|
RE: охранителна дейност
Публикувано Автор Райчо Каракостов
Окей.За имота се води дело за провъзгласяване на нотариалният акт за ништожен.Тъи като ние имаме Съдебно Решение,в което пише че нашият нотариален акт е лигитимен,и имота е наш.А госпожата е закупила имота от не сопственик.Ползвател на имота сме ние.Съдебно Решение е сила присъдено нещо.така че няма логика.А в член 249 от ГПК-ясно пише каде важи Решение но явно във фирма Вадим не важи.
|
RE: охранителна дейност
Публикувано Автор Деян Йотов
Това че имотът е ваш, ок! но кой дефакто е държател на имота т.е. това че ползвателя на имота си е осигурил начин за закрила на държаният от него имот не е проблен напротив той се грижи за него като добър стопанин! Но така зададените въпроси са трудни за разгадаване и не можем да разберем какъв е казуса!
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.