Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
RE: RE: Проблем с банка ОББ
Публикувано Автор Росица Апостолова
Добър ден, г-н "Някои да се научат ...".

След като не Ви е позволено да давате безплатни онлайн съвети има едно решение- да премахнете тази опция от сайта Ви. Така няма да рискувате нищо и ще спите спокойно.
Относно съвета Ви да отида на адвокат с няколко десетачки в джоба, мислите ли че ако имах пари щях да търся помощ в интернет във вашия сайт?!? Аз също имам интерес въпросът ми да се реши по най- бързия начин, но може би чак когато започна да получавам по 1000лв. на месец ще мога да си позволя вече скъпо струващите адвокатски консултации (по левче на минутка).
Искрено благодаря на "Фифа " и на "Ятаган " за техния отговор и смятам, че подобни онлайн консултации са изключително подходящи за хора които не са социално слаби, но и нямат солидни доходи, например като всички студенти или безработни хора.
Нали в крайна сметка Вашето призвание е да помагате на хората?!
|
RE: RE: RE: Проблем с банка ОББ
Публикувано Автор mctiynii2
Че и този боклук с напикани памперси седнал да ни учи какво ни било призванието !...
Ще се пръсна от смях...
|
RE: RE: RE: Проблем с банка ОББ
Публикувано Автор Tapizaushi79
MODIFIED:
Росица,

въпросният потребител няма нищо общо със сайта LawsBG, чиято цел е единствено безплатна взаимопомощ между потребителите. Все пак смятаме, че всеки има право на мнение - затова и не трием някои от постовете му.
|
RE: Проблем с банка ОББ
Публикувано Автор Гигова
Към този, който дори не се подписва (първо е No, след това "Някои да се научат ..."),но иска пари !
1. ВРЕМЕ ти е драги да се отърсиш ОТ АЛЧНОСТТА ! Форумите са за да се помага на хората и те да се насочат къде да потърсят помощ !
2. Повече хора трябва да научат за некоректни институции и банки, каквато е ОББ. Аз лично също съм потърпевща от тяхното обслужване !
3. Редовен студент на стипендия винаги ще може да докаже "големите" си доходи, от които ИСКАШ ДА МУФТИШ ТИ!
4. Отвори сайтовете с вицове и виж колко много вицове за алчи адвокати има ! ХАРЕСАЙ СИ НЯКОЙ И ГО СЛОЖИ КАТО МОТО НА КАНТОРАТА СИ ! Да да знаят хората като мен и да не те посещават !
5. А когато ти се наложи да потърсиш лекар-специалист в дадена област, но не знаеш към кого точно да се обърнеш, потърси скъпо платен ветринар ! ТАКАВА Е ЛОГИКАТА ТИ !
|
RE: RE: Проблем с банка ОББ
Публикувано Автор mctiynii2
Ти си точно за ветеринар - с това говеждо самочувствие и този селски манталитет , съвсем прлавилно си се ориентирала !...
|
Проблем с банка ОББ
Публикувано Автор Р.Апостолова
Добър ден!

Казвам се Росица Апостолова, студентка 3 курс Стопанско Управление в РУ "А.Кънчев". Тази година от 17 януари до 5 юни бях в Антверпен (Белгия) по програмата ЕРАЗЪМ за обмен на студенти. На 15.12.2007г. си изкарах дебитна карта VISA ELECTRON в ОББ, в която ми беше преведена стипендията от университета. Връщайки се в България, на 6 юни си проверих баланса по сметката на картата и се оказа, че е -395,43лв. В Белгия нямах опция за проверка на баланса си и съм теглила пари, докато ми изписа, че няма повече налични средства, защото картата е дебитна. При сключването на договора не съм подписала никакви документи за използването на оувърдрафт или кредит, свързан с картата. Веднага отидох в клона, в който ми бе издадена картата и поисках разпечатка за движение по сметката ми, понеже ми обясниха, че минус сметката може да се получи само от забавяне на осчетоводяването. Всички осчетоводявания на теглените от мен пари са се извършвали в срок от 3-4 дни, но има едно осчетоводяване, което е забавено с 51 дни. Теглила съм 200 евро на 29.03.2008г., а е осчетоводено на 19.05.2008г. Подадох молба към Управителя на ОББ в 14 дневен срок, която бе изпратена на 18.06.2008г.с входящ номер 1024. От тогава чакам отговор на моята молба, ходя всеки месец поне 3 пъти да проверявам дали има развитие, въпреки че ми бе казано, че ще ме уведомят по GSM-а, ако има отговор. На 18.12.2008г. разбрах, че от Университета са ми превели 99 евро Коледна стипендия като студентка, участвала в програмата ЕРАЗЪМ и за отличен успех. НО тъй като са ги превели на същата карта, която е на минус, директно от банката са ми ги "дръпнали" без дори да ме уведомят. А тези пари са дадени на мен, за моите усилия, а не да си уреждам сметките с банката. От офиса на ОББ ми казаха: "Съжаляваме, не можем да Ви ги дадем, всеки лев, постъпил по тази банкова сметка се счита като погасяване на минус сметката". Всяко търпение си има граници, разполагам нужните документи, доказващи думите ми и много бих Ви била благодарна, ако ми дадете съвет към кого да се обърна, за да има някакъв резултат, защото явно с чакане няма резултат.
|
RE: Проблем с банка ОББ
Публикувано Автор Фифа
Здравейте Росица,

Въпросът Ви е по-скоро житейски, отколкото юридически. Казвате, че не сте подписвала договор за използване на оувърдрафт или кредит, а виждам логично смятате ВИЗА ЕЛЕКТРОН за дебитна карта. Поинтересувайте се по-специално за ВИЗА ЕЛЕКТРОН на ОББ, защото на сайта на банката същата е обявена като "кредитна". Така ще знаете дали сте в правото си. Aко това действително е така и под името ВИЗА ЕЛЕКТРОН ОББ предлага кредитни карти в ущърб на клиентите си, можете по съответния ред да потърсите правата си, за което е добре да се консултирате с адвокат.
|
RE: RE: Проблем с банка ОББ
Публикувано Автор Анонимен
Добър ден!

Изрично поисках картата ми да е дебитна и в договорът ми пише дебитна, защото ми бяха казали че в чужбина няма опция за проверка на баланса и най- добрия вариант за карта, която ще се използва в чужбина е именно дебитна. Благодаря Ви много за отговора, ще си потърся правата и ще се консултирам с адвокат.
Желая Ви Весело посрещане на Новата година и много успехи.
|
RE: Проблем с банка ОББ
Публикувано Автор Tapizaushi79
Юридическите консултации в LаwsBg са изцяло безплатни и потребителите ни не са длъжни да доказват, че са социално слаби.
|
RE: Проблем с банка ОББ
Публикувано Автор Ятаган
За пореден път ОББ доказват, че са една от банките, чийто услуги човек е най-добре да избягва. Не съм юрист и не мога да ви дам съвет, но съчувствам. Да не би тази кредитна карта да е от Общи условия или нещо такова?
|
RE: Проблем с банка ОББ
Публикувано Автор No!
ВРЕМЕ ти е драги да се отърсиш от андрешковския манталитет и байганьовския табиет и да престанеш търсиш келепир по форумите !
Юридическите консултации , както и всеки друг вид ТРУД са изцяло ПЛАТЕНИ и не се раздават благотворително на муфтаджии !Ако си социално слаб -има си начин да ДОКАЖЕШ това и да получиш безплатна консултация от адвокат !
В противен случай-вземаш няколко десетачки в джоба и се отправяш на консултация към първата адвокатска кантора за консултация .
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.