Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Имотна измама
Публикувано Автор Райчо Каракостов
MODIFIED:
През 1963г.покойният ми баща закупува имот в Киноцентъра.Закупува го от Фонда за творческо подпомагане на Българските Писатели,които го закупуват на свой ред от ТКЗС Драгалевци.По всички сделки дотук има легитимни нотариални актове.Покойният ми баща владее необезпокоявано имота си до 1980г.Тогава се явяват лица,които претендендират,че преди 1963г.са били собственици на въпросния имот.Започва дело,което се води до 1985г.Съда излиза с решение в полза на моя баща,обявявайки неговият нотариален акт за законосъобразен.Решението влиза в сила и минава през всички възможни съдебни инстанции,включително и през Комисия по Реда на Надзора.
През 1990г.лицата,които баща ми е осъдил по това дело прехвърлят имота ни на техния внук.След това той го прехвърля на трето лице.Чак през 2007г.аз научавам,че имота ни има още един собственик.
В момента съм завела съдебен иск за обявяване на нищожност на нотариалните им актове.Не съм спирала да владея имота си до ден днешен.Искам да направя запитване,какви са шансовете ми и дали едно съдебно решение може да бъде оборено или пререшено по някакъв начин.След като се има пред вид,че през 2000г.осъдените,които са извършили дарението са починали,но е жив надареният.
|
RE: имотна измама
Публикувано Автор Деян Йотов
Здравейте,
Надарителите са действали в качеството си на НЕсобственици т.е. прехвърлили са права които те самите не са имали според закона това не може да стане! Затова според мен Договорът; Нот.акт или който и да е документа с който са му учредили някакво право върху този имот следва да се приеме за нищожен! Следователно всичко трябва да е във ваша полза,но..... това естествено със сигурност може да каже съда т.к. думата е негова след като вече сте завели исково производство!
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.