Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Съкращение след майчинство
Публикувано Автор Наталия
Здравейте,имам голам проблем и ви моля да ми помогнете.Вчера работодателката ми ме извика да напиша молба за платена отпуска след майчинство на детето до2 години,обаче по надолу в молбата бе посочено че я моля да бъда уволнена,което разбира се отказах да пиша защото знам че съм под закрилата на закона по чл. 333.Казах на работодателка че трябва да се обърне в инспекцията по труда,а тя ми отвърна че има право да ме пусне 1 година неплатена отпуска,и след това да ме съкрати.Има ли наистина такъв закон??
|
RE: Съкращение след майчинство
Публикувано Автор Иванова
Здравейте!В майчинство съм,което изтича следващия месец.Въпросът ми е,т.к.работното ми място във фирмата е закрито,ще искам да ме съкратят,но не по взаимно съгласие,по кой чл.трябва да ме съкартят и при стаж около 8 години с майчинството колко време ще ми изпалащат обезщететение от бюрото по труда?

Благодаря!
|
RE: Съкращение след майчинство
Публикувано Автор desi
какъв е 4лена по който могат да те съкратят и мда отидеш на борсата
|
RE: Съкращение след майчинство
Публикувано Автор Hi_tide
Обезщетенията са много, според основанието.
|
RE: Съкращение след майчинство
Публикувано Автор Наталия
Благодаря за отговор,а по закон на какво обезщетение имам право,защото при такава обстановка не се работи.
|
RE: Съкращение след майчинство
Публикувано Автор Hi_tide
Здравейте,

По принцип работодателите могат да си правят каквото си поискат. дали е законно вече е друг въпрос.

Вие можете да кажете на работодателката си, че вие можете да подадете сигнал в прокуратурата, отнасящ се до опит за измама от нейна страна, че се е опитала да ви пробута за подпис нещо различно от това, което устно Ви е доложила.

Естествено, това са глупости и ще имат сила точно толкова, колкото и нейната заплаха.

Изчакайте да видите какво ще направи, не се тревожете излишно, а в случай че стане "нещо", обърнете се веднага към адвокат.

Бъдете спокойна, законът Ви закриля. Оттук нататък можете само самичка да си навредите ако не се позовете на този закон /както става в 90% от случаите с незаконни уволнения в България, поради простата причина, че адвокатите са скъпи, а майсторите-плочкаджии са евтини/
|
RE: RE: Съкращение след майчинство
Публикувано Автор Наталия
Благодаря много за отговори!
|
RE: RE: RE: Съкращение след майчинство
Публикувано Автор Наталия
Работодателка каза че съкращение на щат
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.