Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Въпроси по търговско право - акционер
Публикувано Автор Irina
MODIFIED:
Лицето Х бил акционер в акционерно дружество "АБВ" АД.В началото на 2008г тои продал своите поименни акции на лицето У. У незабавно уведомява съвета на директорите за продажба, за да бъде вписана в книгата на акционерите по реда и при условия на чл 179 от ТЗ. Съветът на директорите обаче не извършил вписване въпреки многократните настоявания на новия притежател на акциите. А предстояло провеждане на годишно редовно общо събрание на дружеството, на което лицето У очаквал да вземе дейно участие и да получи дължимите дивиденти от закупените акции. 1.Станало ли е лицето У собственик на акциите и акционер в дружеството? 2.Как може да защити правата си срещу действията на съвета на директорите? 3.Възможно ли е въпреки невписването й в книгата на акционерите лицето У да участва в дейноста на общото събрание, да гласува по предложените решения и да получи дивидентите, носени от притежаващите от него поименни акции?
Предварително Ви благодаря!
Разчитам на Вашите отговори.
|
RE: въпроси по търговско право
Публикувано Автор Tapizaushi79
Здравейте,

Два пити се наложи да изтрием топика, понеже същият се дискутира във форума, тук:

http://www.lawsbg.com/forum/index.php?topic=111.0

Този ще го оставим, в случай че сте "загубила връзка" с форума. По принцип форумът е и много по-удобен вариант, но за жалост не е толкова посещаван както сайта. Все пак бихме искали да избегнем дублаж на съдържанието.:))
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.