Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Прекратяване на трудов договор. Въпрос
Публикувано Автор yordan
MODIFIED:
здравейте. Въпроса ми е следният. На постоянен трудов договор съм на 1 година и 1 месец в фирмата. Ще има съкращения и искам да разбера ако ми предложат да напусна по взаимно съгласие без да ми пуска работодателя предизвестие ще ми бъде ли заплатено обещетение че липсва предизвестие . Другият ми въпрос е ако откажа по взаимно съгласие могат ли да ме уволнят дисциплинарно и ако ме уволнят дисциплинарно мога ли да обжалвам пред съда . Какво ще ме посъветвате. По кой вариант мога да стресна шефа че ще се видим в съда ! Мерси за отделеното време
|
RE: прекратяване на трудов договор въпрос
Публикувано Автор Hi_tide
Би трябвало да Ви бъде изплатено обезщетение за неспазения срок на предизвестието. В случай, че не е - адвокат.

Не могат да Ви уволнят дисциплинарно, за това, че не сте се съгласил да прекратите договора по взаимно съгласие. Това не е основание. Могат да ви измислят разни "провинения". Принципно. Шефа винаги може да го намерите в съда ако имате свидетели. Могат и да съкратят щата, т.е. Вашата позиция. На сайта е описана процедурата, в случай, че не спазят някое от изискванията - в съда може да имате успех.

Успех.
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.