Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Трудов спор с работник
Публикувано Автор Donka Topal
MODIFIED:
Здравейте, Имаме трудов спор с наш работник , който беше уволнен по взаимно съгласие чл.325 т.1 от КТ, неговите претенции към нас бяха, че не е съгласен с уволнението и подаде иск в съда за незаконно уволнение както и че не са му изплатени платените отпуски за две години 2006г. и 2007 г. , което в последствие се оказа че не е вярно тъй като има подписана молба и съответната заповед към нея за ползван годишен отпуск. Ние като работодател признаваме , че има нарушение на КТ тъй като не е постигнато споразумение между двете страни, и сме съгласни да въстановим работника на старото му работно място, същият отказва да бъде въстановен, какво бихте ни посъветвали, как да постъпим. Предварително Ви благодаря.
|
RE: Трудов спор с работник
Публикувано Автор erdinch
NA KOLKO DENA NEPLATENA OTPUSKA MI SE POLAGA,I OT KOGO TRYABVA DA SE UDARJAT ZDRAVNITE OSIGUROVKI-OT MEN ILI OT RABOTODATELYA.
|
RE: Трудов спор с работник
Публикувано Автор Hi_tide
Доколкото разбирам основанието е било "взаимно съгласие", което фактически не е съществувало.

Има неточности в изложението Ви, които следва да бъдат изяснени за да се отговори точно.

Подписана молба за отпуск и заповед за какво? За изплащане на сумите или за ползване на отпуска? Това, че си е ползвал отпуска не значи, че за времето, през което е бил в отпуск му е било платено. Следва да се прави разлика с оглед доказването в съд. процес.

Не става ясно и кои нарушения признавате?
Доколкото съдя от изложението има 2 нарушения:

-незаконно уволнение;
-неизплащане на суми;

Какъв иск е завел в съда? Само за парите или и за възстановяване на работа?

В случая следва да признаете иска за да не плащате разноски по делото за адвокатите на ищеца. Но не е ясно какъв е иска.
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.