Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Съкращаване на майка на дете до 3-годишна възраст
Публикувано Автор Novonachalo
Здравейте,
след като се запознах с основните процедури при съкращаване на щат, ме интересува при подбор чл.329 от КТ има ли предимство, че майката, чийто щат и заемана длъжност искат да съкратят има още 2-ма сътрудници, които заемат същата длъжност, но са назначени след майката.
Благодаря предварително!
|
RE: Съкращаване на майка на дете до 3-годишна възраст
Публикувано Автор Hi_tide
Здравейте,

Предимството Ви е това, че сте майка на дете, което не е навършило 3 години. Уволнение може да има само след разрешение на иснпекцията по труда. малко работодатели тръгват по този труден път.

Това, че другите служители са назначени след вас не е от особено значение. Значение за подбора имат само качетсвото на работата и квалификацията. Вие може да сте започнала работа на въпросното място преди тях, но това не пречи тяхната квалификация да е по-висока.

Вкратце: Работодателят следва да извърши подбор ако иска уволнението да е законно. В случай, че изберат Вас за уволнение, следва да получат и разрешение от инспекцията. В случай, че изберат някой от другите служители...изискванията за това
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.