Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Кооперация в ликвидация - злоупотреба
Публикувано Автор radinastoeva
MODIFIED:
Здравейте,баща ми стана обект на измама от кооперацията в ликвидация в Лесичово.Председателят му е предложил да купи сграда, като е изискал веднага да внесе парите за нея.Баща ми като честен и почтен човек не намира основание да откаже, не намира и причина. Сключват договор за покупка, баща ми плаща парите, получава и кватанция. Председателят обаче усвоява парите, не иска да се издаде нотариален акт, бави постоянно нещата. Оказва се, че кооперацията има задължения към НАП.Каква отговорност можем да предявим към председателя, който е укрил важни факти, взел е парите и не ги и привел в АДВ, след като е имало зъдължения. Как да постъпим -да се присъединим към кредиторите ли, но задълженията към държавата са на първо място и може би парите няма да стигнат за обезпечаване на другите кредитори. Не можем ли да изискаме личното имущество на председателя за да бъде запорирано, така мошеникът не може ли да носи лична отговорност или опира само до служебна? Към прокурор ли да се обърнем веднага или да заведем наказателно дело по частен път?
|
RE: Кооперация в ликвидация - злоупотреба
Публикувано Автор Милко Панов
срещал съм дела за кооперации в ликвидация.
Злоупотребата, кражбите и далаверата са неразделна част от думата "кооперация"
Убеден съм.
|
RE: кооперация в ликвидация - злоупотреба
Публикувано Автор Hi_tide
здравейте, няма как да знаете дали става въпрос за "измама" или изобщо за каквото и да е престъпление. Нямате доказателства вероятно. Понятията ви се объркват всмисъл, че измамата е престъпление, а изложението Ви представя гражданско-правни отношения. От друга страна намеквате и за "длъжностно присвояване", което престъпление е различно от измамата.

В такива случаи е най-добре веднага да се търси помощта на адвокат. Не е правилно да разчитате на добросъвестността на хората. Само за сведения: не е било нужно да чакате той да "ви издаде нотариален акт". Въз основа на предварителния договор, съдът може да постанови решение, което има силата на нотариален акт.

Усвояването на парите от председателя е трудно доказуемо дори за прокурорите, какво остава за Вас...Дали ги е "усвоил за себе си" или за кооперацията е въпросът, от който зависи дали има престъпление. Дори да бъде обвинен в престъпление, това вас не ви ползва.

Частния път е Вашия,
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.