Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Договор за наем - писмена форма?
Публикувано Автор Гост
MODIFIED:
Здравейте. Наемодател съм от скоро. Наемателите твърдят, че договорът ни трябва освен да е писмен, да се впише в Службата по вписвания. Вярно ли е това?
|
RE: Договор за наем - писмена форма?
Публикувано Автор Мариана Митова
Писмената форма на договора за наем и самото вписване са изискване за договори сключени между страни за повече от една година, като целта на вписването е свързано с противопоставяне на права.
|
RE: Договор за наем - писмена форма?
Публикувано Автор Мария
MODIFIED:
No!, много злоба има в коментара ви! Разбирам, че не сте съгласен със съществуването на такъв сайт, чиято цел, както авторите са заявили, е взаимопомощ, но не разбирам защо при тези обстоятелства влизате в него и пишете!
В тази връзка, благодаря на авторите на сайта за чудесната идея!
Това, че има интелигентни и добри хора е много хубаво,има надежда значи,че тази всеобхватна злоба и простотия не ни е обхванала всички!
|
RE: Договор за наем - писмена форма?
Публикувано Автор No!
MODIFIED:
ВРЕМЕ ти е драги да се отърсиш от андрешковския манталитет и байганьовския табиет и да престанеш търсиш келепир по форумите !
Юридическите консултации , както и всеки друг вид ТРУД са изцяло ПЛАТЕНИ и не се раздават благотворително на муфтаджии !Ако си социално слаб -има си начин да ДОКАЖЕШ това и да получиш безплатна консултация от адвокат !
В противен случай-вземаш няколко десетачки в джоба и се отправяш на консултация към първата адвокатска кантора за консултация .
|
RE: Договор за наем - писмена форма?
Публикувано Автор Imago
MODIFIED:
Не е вярно. Ако наемателите са фирма, договорът трябва да се завери нотариално, за да могат да открият партида за електричество.
|
RE: RE: Договор за наем - писмена форма?
Публикувано Автор Мариана Митова
Колега, какво общо има партидата с нотариалната заверка?Договорът може да е и устен.Законодателя има друго в предвид,когато изисква нотариална заверка и писмена форма на договор, а партида може да се открие и с пълномощно, както и с печат положен върху договора от фирмата наемател и подпис на представляващото я лице.
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.